Ik leef mee kleurplaat condoleren overlijden condoleance verdriet afscheid uitvaart

We zijn specialisten in ons eigen vakgebied: grafische vormgeving, tekstschrijvers en marketing.
Daarnaast bestaat ons team uit mensen die allemaal in meer of mindere mate te maken hebben gehad met rouw en overlijden. Door onze eigen ervaringen weten we hoe belangrijk het proces van een goed en betrokken afscheid is rondom het overlijden van een dierbare.

Ten tijde van de corona crisis grijpt het ons aan hoe nabestaanden in kleine kring afscheid moeten nemen van hun dierbare en hoe alleen ze zich moeten voelen in hun rouw, omdat er vaak geen fysiek contact mogelijk is met vele van hun naasten.

Al langer speelde het idee om mensen die op afstand rouwen dichterbij te halen door online een gedenkplek te creëren, gericht op privacy. Een plek die alleen vindbaar is voor naasten die de overledene hebben gekend. Waar niet alleen in tekst, maar ook in beeld herinneringen kunnen worden opgehaald en waar bemoedigingen kunnen worden uitgesproken.
Zeker voor mensen die niet dichtbij wonen is het fijn om te laten merken dat ze meeleven, ook al kunnen ze niet bij een uitvaart aanwezig zijn. Door toch de mogelijkheid te bieden een uitvaart mee te beleven via de gedenkplaats, kunnen naasten op afstand zich toch betrokken voelen. Nabestaanden voelen zich hierdoor ook gesteund door de naasten op afstand.

Zo creëren we een monument voor altijd, die ook als de crisis voorbij is, relevant zal blijven, omdat er altijd naasten zijn op afstand. Een monument dat voor ons tijdens de crisis noodzaak leek om te realiseren.